XXV. Országos Urbanisztikai Konferencia meghívó

Kedves Kolléga!

Ezennél szeretnénk meghívni az Országos Urbanisztikai Konferenciára, melyet a Magyar Urbanisztikai Társaság 25. alkalommal rendez meg. A konferencia olyan aktuális témákat tárgyal, mint a lakáspiac és a városfejlődés egymásra gyakorolt hatásai. A téma nemcsak Budapesten és környékén, de a fejlődő vidéki városok szempontjából egyaránt fontos. A délelőtti plenáris előadók között köszönthetjük Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár urat, aki a Budapesti beruházások jövőjéről is beszámol majd előadásában. Ezen kívül előadást tart még Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, aki a hazai ingatlanpiaci trendekről beszél, valamint Alföldi György, a BME Építészmérnöki Karának dékánja, aki a zsugorodó vidéki városok jövőjét vázolja fel.

A konferencia nemzetközi jellegét biztosítja több külföldi előadó is, többek között Prof. Bernadette Hanlon – az Ohio State University egyetemi tanára, és Richard Blyth, a Royal Town Planning Institute (RTPI) szakpolitikai vezetője.

A MUT hosszú együttműködésre tekint vissza a RTPI-al. Az idei konferencia így az első magyar eseményként csatlakozik a Várostervezés Világnapja eseménysorozatához, amelynek célja a várostervezők nemzetközi közösségének erősítése.

A délután folyamán összesen hat szekcióban járjuk körül a témát, lesz szó az agglomerációs városok fejlődéséről, a vidékfejlesztésről, lakónegyed-fejlesztésekről, illetve az URBACT és a Magyar Regionális Tudományi Társaság, valamint az iMMAP is önálló szekciót szervez.

A konferencia végén a MUT által, több mint 50 éve alapított Hild János-díj kerül átadásra, amit az urbanisztikáért végzett kiemelkedő tevékenységükért kaphatnak a szakemberek.

Továbbá a MUT és az ICOMOS közösen adományozott díja, a Köztérmegújítási Nívódíj nyertese is ekkor kerül kihirdetésre.

A konferencia programja itt érhető el: http://bit.ly/OUK2019prog

Időpont: 2019. november 6. szerda 9:00-17:00

Helyszín: Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 2, 1114

Kérjük, hogy hirdesse a lehetőséget a kollégái között is. Regisztrálni ezen a linken (http://bit.ly/OUK2019reg) tud – a héten még kedvezményes belépővel.

A konferenciát akkreditáltuk a Magyar Építészkamaránál is, 2 kreditpontot lehet majd gyűjteni.

Várjuk szeretettel konferenciánkon!

Üdvözlettel,

Szkordilisz Flóra

ügyvezető igazgató

Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft.

H-1094 Budapest, Liliom utca 48.

Tel.: +36 1 215 5794
Mob.: +36 20 971 6556

E-mail: f.szkordilisz@mut.hu

www.mu-tk.hu