XX. Országos Főépítészi Konferencia, első felhívás

Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát. Ez évben 2015. augusztus 26-28. között Miskolcon, a Diósgyőri várban kerül megrendezésre a XX. Országos Főépítészi Konferencia a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium - Egyesület valamint Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében. A főépítészek által létrehozott „Főépítészek az épített, és természeti környezetért Alapítvány” 2007. évi megalakulása óta vesz részt e munkában.

Miskolc, Diógyőri vár 2015. augusztus 26-28.
Téma
: épített örökségünk, mint génbank
Mottó: „Az új miért jobb, mint a régi? S a régi mért jobb, mint az új? A rossz, bár régi, rossz marad: Az új, ha új is, jó, ha jó.” (Kazinczy Ferenc)

A konferenciára várjuk a főépítészeket valamint a szakma egyéb képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt. 

Rendezők:

  • Magyar Főépítészek - Országos Főépítészi Kollégium - Egyesület
  • Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Társrendezők:

  • Magyar Építőművészek Szövetsége
  • Magyar Urbanisztikai Társaság
  • Magyar Építész Kamara