Első felhívás

XXIV. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA

TIHANY, 2019. SZEPTEMBER 4-5-6.

TÉMA IKONIKUS TELEPÜLÉS A VÉDELMEK TENGERÉBEN

MOTTÓ ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI

RÉSZLETEK www.foepiteszek.hu; www.fok.tihany.hu

 

Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát. Ez évben 2019. szeptember 4-6. között TIHANYBAN kerül megrendezésre a XXIV. Országos Főépítészi Konferencia a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium - Egyesület, valamint Tihany Község Önkormányzata szervezésében.

Tihanyról vannak már iskolás korból is élményeink. A 1000 éves történeti múlt, a különleges fekvés, a táj- és a település látványa, a különleges népi és kortárs építészet, mind-mind prekoncepciókat állít fel bennünk, aminek a valóságáról vagy valótlanságáról most meggyőződhetünk.

A Konferencia arra keresi a választ, hogyan biztosítható a helyi és a nemzeti érdekek összhangja a különleges, ikonikus – ma már – kifejezetten turisztikából élő üdülő településen, hogyan kell a hatalmas értékeket felelősséggel megőrizni úgy, hogy közben a település is élhető legyen és kiszolgálja a korszerű igényeket. A főépítész egyik legfontosabb feladata ebben, hogy mindkét oldal érdekeit tisztán átlássa és képviselje az érzékeny egyensúlyt a helyi és a szakmai érdekek között, miközben hidat képez a nemzeti szintű értékek megőrzése felé is.

A konferenciára várjuk a főépítészeket valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt.

 

Rendezők:

MAGYAR FŐÉPÍTÉSZEK - ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM - EGYESÜLET

TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

 
Társrendezők:

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE

MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG

MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA

 
További információ:

e-mail:

konferencia@foepiteszek.hu

foktihany2019@gmail.com

 

telefon:

Petróczi Orsolya

+36-30-749-7186