ÉTE 70 jubileumi rendezvény a Fugában

Az Építéstudományi Egyesület 2019 évben ünnepelte fennállásának 70. éves évfordulóját. A jubileumi programsorozat záró rendezvényére december 5.-én került sor a FUGA Budapesti Építészeti Központban. Ez alkalommal kerekasztal beszélgetésre hívtuk meg tagjainkat és minden érdeklődőt. Az ünnepség moderátora Tóth Balázs a Magyar Építőipar folyóirat főszerkesztője volt. Üdvözlő és megnyitó beszédet dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor elnök mondott. A kerekasztal beszélgetésben részt vettek: Alföldi György DLA a BME Építészmérnöki Kar dékánja; Kassai Ferenc a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke; Koji László az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke; dr. Nagyunyomi Sényi-Gábor az ÉTE elnöke; Semmelweis Ferenc az ÉTE Elnökség Tanácsadó Testület tagja; Zábránszkyné Pap Klára az ÉTE Településrendezési Szakosztály elnöke.
A kerekasztal beszélgetésen az ÉTE 70 évének átfogó története, szakmai és társadalmi tevékenysége körvonalazódott. A jövő együttműködési lehetőségeiről is beszélgettek a jelenlévő társszervezetek képviselői.

A kerekasztal beszélgetést követően adtuk át az ÉTE díjakat.
Alpár Ignác Díj kitüntetésben részesült: Frey Lajos az Építéskivitelezési Szakosztály elnöke, Szulyovszky László az Építéstudományi és Projektmenedzser Szakosztály titkára, Töreky Balázs az Egészségügyi Szakosztály elnöke.
ÉTE Érdemérem kitüntetésben részesült: Szeghi Gábor az Egészségügyi Szakosztály elnökségi tagja, Kernné Nagy Erzsébet a Településrendezési Szakosztály küldötte.
ÉTE Díj kitüntetésben részesült: Jankovics István a MAPEI képviselője, Mihályi János az Építéskivitelezési Szakosztály elnökségi tagja.

Az ÉTE a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is meghirdette a Diploma Díj pályázatot. A VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. jóvoltából a Diploma Díjasok és a Különdíjban részesült pályázó pénzjutalomban is részesültek.
Diploma Díj kitüntetésben részesült:
Kazi Zsolt, Pál-Szilágyi Regina, Takács Zsanett
Különdíjban részesült: Nánai Szandra
Dicséretben részesült: Megyeri Zsófia Anna, Müller Anna, Sárosi Judit

A kerekasztal beszélgetésen bemutattuk az ÉTE 70. évkönyvet. A jubileumi kiadvány átfogóan bemutatja az ország építőiparának műszaki-gazdasági fejlődését, az Egyesület 1949-2019 közötti történeti visszatekintését, a szakosztályok, regionális szervezetek életét.

Az ünnepi megemlékezés pezsgős pohárköszöntővel, ünnepi torta elfogyasztásával és kötetlen baráti beszélgetéssel ért véget.

Zábránszkyné Pap Klára

kerekasztal beszélgetés
a jubileumi rendezvény résztvevői