Sári István emlékfa ültetés Balatonalmádiban

Meghívó és tájékoztató

Sári István építészi, városrendezői és főépítészi tevékenysége emlékére emlékfát ültetünk születésének 73. évfordulóján, 2018. július 2-án Balatonalmádiban, ahol sok kellemes pihenő- és munkanapot töltött több országos balatonalmádi témájú tervpályázat készítése kapcsán.
Az emlékfa ültetésének gondolata a szakmai grémiumok - a Magyar Urbanisztikai Társaság, az Országos Főépítészi Kollégium, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája - valamint Veszprém Megye főépítésze, Balatonalmádi Város főépítésze és számos építész, városrendező és főépítész kolléga erkölcsi támogatását elnyerve, Balatonalmádi Város Önkormányzat egyetértésével, valamint az emlékfát befogadó helyszínt fenntartó és gondozó Balatonalmádi Városgondnokság tevékeny segítségével és közreműködésével, a területre vonatkozó 15/2015. (V.4.) önkormányzati rendelet előírásait figyelembe véve valósulhat meg.
A magas kőris emlékfát a Balaton-parton levő példásan gondozott, különlegesen szép Szent Erzsébet liget helyi jelentőségű védett természeti területén, a Hajóállomás környezetében, már meglevő emlékfák társaságában, közvetlenül a parti sétány szomszédságában ültetjük el.
Szeretettel várunk mindenkit a balatonalmádi Szent Erzsébet ligetben, aki ott kíván lenni az emlékfa elültetésénél 2018. július 2-án, déli 12 órakor, a mellékelt átnézeti vázlat alapján megközelíthető, valamint az emlékfa helyszínét és környezetét részletesebben mutató melléklet szerinti területen.
Aki nem tudna eljönni az emlékfa elültetésére, de a jövőben bármikor arra jár, kérjük, térjen le a 71-es főútról és menjen be egy-két percre a Szent Erzsébet ligetbe a kőrisfához, Sári Pistára emlékezni, és vigyen magával műanyagflakonban 2 liter vizet az emlékfa öntözéséhez, hogy az biztonsággal megeredjen, és minél hamarább nagyra nőhessen, jelképezve Sári István építész, urbanista, főépítész kiemelkedő szellemiségét, egyéniségét. Kéri mindezt az emlékfát ültető Sári Pista szerettei, barátai, kollégái, tisztelői nevében felesége

Kertész Beáta Borbála

Budapest, 2018. június 10.