Országos Urbanisztikai Konferencia

Október 16-án rendezi a MUT Budapesten az Országos Urbanisztikai Konferenciát, melynek címe "Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? – avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban". 

Nem vitatható, hogy a Digitális Korszakban élünk. A digitális termékek és szolgáltatások lassan megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, döntési mechanizmusainkat. Ez a digitális transzformáció az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Ezért az idei Országos Urbanisztikai Konferencia azt a kérdést helyezi a középpontba, hogy az ICT szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, illetve a tervezést támogató technológiai lehetőségek milyen hatással vannak a szakmagyakorlókra, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre, és nem utolsó sorban a településekre és az ott élőkre.

 

Szekciók Az OUK'18 során három különböző szekcióban hallgathatnak meg aktuális előadásokat.

 

„Empirikus fordulat bontakozik ki a várostervezésben”

Ezen „A településtervezés új irányai” szekció moderátora, Csaba Ders három nagy témát jár majd körül: szó lesz az adatvezérelt várostervezésről, az élhető városról és a „kreatív osztályról”, vagyis azokról a szakemberekről, akik értik és alkalmazni tudják a városfejlesztésben és -menedzselésben a technika adta lehetőségeket. A szekcióban számos gyakorlati példát is megismerhetünk majd.

A 2. szekcióban Kocsis János Balázs egyetemi docens, a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke a főváros mint "metropolisztérség" és a körülötte kialakuló "(al)központok" kérdéskörét járja körül, érintve azt is, az erőteljes és gyors szuburbanizáció és a dzsentrifikáció milyen urbanisztikai kérdéseket hoz magával. 

Ebben a szekcióban Babós Gyula vezetésével azt járhatjuk körül, hogy a mobilitást – melynek egyik szereplője az ember maga – miért kell és érdemes komplex körben vizsgálni. Vajon az egyre stresszesebb mai ember életminősége miként javítható a közlekedési hálózatok (hardver) és az azok működését segítő rendszerek (szoftver) fejlesztésével?

 

Időpont: 2018. október 16. 9:30-17:30

Helyszín: Budapest, Benczúr Ház (1068 Budapest, Benczúr u. 27.)

Program itt érhető el

Jelentkezés: A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet itt tehetnek meg a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Kedvezményes árú jegyekért regisztráljon október 11-ig!