A Lechner Lajos Tudásközpont felhívása

A Lechner Lajos Tudásközpont felhívása

 

Tisztelt Építész Tervezők, Főépítészek, kedves kollégák!

 

Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról a lehetőségről, mely szerint a Lechner Tudásközpont Építésügyi Dokumentációs és Információs Központja gyűjteményébe befogad önként felajánlott építészeti tervet, tanulmányt, szakvéleményt, illetve minden egyéb építés-műszaki dokumentációt, könyvet, kéziratot, fotót, segédletet.

 

Számos értékes terv és építész-műszaki dokumentum lehet az Ön fiókjában, melynek mindeddig nem talált méltó helyet. Sokan gondolkodnak azon, hogy a birtokukban lévő dokumentumokat, jelentse ez akár életük munkáját, akár csak 1-1 jelentősebbnek érzett épület vagy másfajta objektum terveit, felajánlják a megfelelő szervezetnek, közgyűjteményeknek, ahol ezek a pauszok, iratok méltó gondozásban részesülnek.

A Lechner Tudásközpont a 313/2012. Kormányrendeletben rögzített jogszabályi kötelezettsége alapján gondoskodik a dokumentációk és adatok megőrzéséről és közérdekű hasznosításáról, az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ működtetéséről, fenntartásáról és fejlesztéséről. Feladatkörének eleget téve a részére önként átadott dokumentumokat feldolgozza és interneten fellelhető katalógusába illeszti, így az szabadon hozzáférhetővé és kutathatóvá válik. A közel 7000 m2-es raktárában a tervek megfelelő hőmérsékleten, szakszerűen kerülnek tárolásra, sőt papírrestaurátor kollégánk segítségével az állomány fizikai állagát is gondozzuk. A Dokumentációs Központot évente ezernél is több kutató, egyetemista és szakember keresi fel, hogy betekintsen állományába.

A tervek vagy egyéb dokumentációk gyűjteménybe való felajánlása egyet jelent azzal, hogy az Ön életműve vagy ennek egy része az utókor számára biztosan megmarad, a köz számára kutatható szellemi kinccsé válik, sőt gyarapítja és még értékesebbé teszi a Lechner Tudásközpont gyűjteményét.

 

További információt a Dokumentációs Központ osztályvezetője, Hámory Zsófia ad a 887-2506-os vagy a 30/288-3248-as telefonszámon, illetve a zsofia.hamory@lechnerkozpont.hu e-mail címen. Intézményünkről, gyűjteményeinkről tájékozódni lehet honlapunkon is: www.lechnerkozpont.hu.

 

Budapest, 2016. június 2.

Bízva a sikeres együttműködésben üdvözli Önt:

a Lechner csapata