ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK FOTÓKIÁLLÍTÁS

ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNK FOTÓKIÁLLÍTÁS

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Várkert Bazár tisztelettel meghívja Önt a Magyarország Kincsei – Épített Örökségünk fotókiállításra.

Magyarország gazdag és fordulatos történelme igen változatos és egyedi műemléki örökséget hagyott a jelenkorra. Ennél fogva elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy egy hiánypótló kiállítás keretében bemutassuk megújult műemlékeinket, elsősorban történelmi épületeinket, tereinket. Kiemelt célként fogalmaztuk meg, hogy a főváros nevezetességei mellett, a vidéki Magyarország műemlékeire is ráirányítsuk a szakmai és az általános figyelmet és érdeklődést.
A Magyarország Kincsei – Épített örökségünk című kiállítás anyaga a Magyar Építőművészek Szövetsége által szerkesztett reprezentatív válogatás kiemelkedő építészet-történeti emlékeinkből.
A kiállításon látható fotók - megidézve a történelmi korszakokat, építményeket – reméljük, arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy újra járják az ország történelmi útvonalait. A 21. század technikáival ellátott terekben járva megismerjék és felismerjék a magyar történelem legnagyobb és legmeghatározóbb korszakait, nemzeti kincseink egyedülálló értékeit.

Várkert Bazár rendezvényterem aulája (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.)
A kiállítás megtekinthető 2018. augusztus 29 -től szeptember 9-ig, 10:00 és 17:30 között

A kiállítás kurátorai: Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke és Szabó Krisztina projektigazgató
A kiállítás a Miniszterelnökség és a Várkert Bazár támogatásával jött létre.

Edelény
Füzér
Nádasdladány
Parlament
Várkert
Vigadó
Ybl kioszk